Chefparade vstupuje do 12. sezóny s nejširší nabídkou kurzů své historie

Aby vaření bylo zážitkem, to je cílem Chefparade, největší české školy vaření, která v září zahájí už dvanáctou sezónu. V ní nabídne nové kurzy zaměřené na sous vide, kari, vaření s pivem a zve i na unikátní kurz belgické kuchyně s belgickým šéfkuchařem. Celkem už kurzy za 11 let existence Chefparade prošlo na sto tisíc účastníků.

Chefparade – největší česká škola vaření v září zahájí už dvanáctou sezónu a nabídne nové kurzy zaměřené na aktuálně populární postupy a kuchařské směry. Celkem už kurzy za 11 let existence Chefparade prošlo sto tisíc účastníků a v nabídce jsou téměř dvě stovky různých kurzů. Všechny kurzy jsou sestavené tak, aby byly především zážitkem, při kterém se účastníci učí vařit, protože vaření má být zábava a radost.

„Od začátku jsme kurzy sestavovali tak, aby to byl především zážitek, aby přinášely radost z vlastnoručně uvařeného jídla. Nabízíme na nich odreagování a zábavu s tím, že bonusem samozřejmě je, že se naučíte nějaké nové jídlo, kuchařskou techniku nebo ochutnáte jídla, která jste třeba netušili, jak mohou chutnat. Jsme prostě škola gastronomických zážitků a chceme být dostupní pro každého, kdo má rád dobré jídlo,” představuje Chefparade její zakladatel Marcel Vargaeštok.

Do své dvanácté sezóny si Chefparade připravilo několik zajímavých novinek:

  • Vaření sous vide – metoda šetrného vaření ve vakuu, proniká z restaurací i do domácností a z domácích kuchařů dělá šéfkuchaře. V Chefparade vás naučí, jak si tuto techniku osvojit i v domácím prostředí a připravit skvělá jídla na špičkové úrovni.
  • Vaření s pivem – nepopíjíte během vaření (i když to můžete také), ale lektor-kuchař naučí, že po pivu může chutnat vše od předkrmu po dezert. A bude to menu, které chutná dětem i prarodičům, ženám i mužům, Čechům i cizincům…
  • Kari, kari, kari – tohle jídlo už proniklo do českých kuchyní, kde si kuchaře získalo svou rychlostí, jednoduchostí a variabilitou. Ale co ho trochu vymazlit nebo se naučit více různých kari omáček či přípravu vlastní kari pasty? Pak už ho můžete jíst třeba denně a nepřejíte se ho.
  • Kurz belgické kuchyně – Na jediném unikátním kurzu na podzim budete moci ochutnat, že Belgie nejsou jen hranolky a waffle. Ale když už u nich jsme, naučíte se možná i ty přímo od belgického šéfkuchaře.

Kromě nich jsou v nabídce Chefparade i klasické kurzy a nabídka se obměňuje jak podle sezóny, tak podle gastronomických trendů. Aktuálně třeba můžete vyzkoušet záhadně znějící kurz Punk na talíři, v nabídce je i několik kurzů pro děti nebo třeba speciální pro maminky, kde se naučí hned několik různých dětských příkrmů a odnesou si je rovnou domů. Všechny kurzy stojí 1990 Kč a aktuální nabídku si můžete prohlédnout zde: https://www.chefparade.cz/kalendar-kurzu-vareni/.

O Chefparade:
Ve škole vaření Chefparade jste poprvé mohli vařit na kurzu thajské kuchyně v září 2007. Od té doby se Chefparade rozrostla do dvou pražských studií, kde má celkově pět kuchyní, ve kterých se konají kurzy. Dále pořádá zážitkový festival jídla Foodparade a provozuje Chefshop.cz, e-shop s kvalitními kuchyňskými potřebami a potravinami a stejnojmennou prodejnu v Holešovické tržnici. Za dobu existence Chefparade prošlo jejími kurzy více než sto tisíc lidí, a je tak největší českou školou vaření. V její nabídce jsou desítky různých kurzů, které vedou vždy odborníci na danou oblast gastronomie.

Komentáře