Chřestové pesto

Chřestová sezóna je přesně v polovině. Pokud si tedy chcete tuto jarní pochoutku připravit, je nejvyšší čas. V případě tohoto receptu se ani nemusíte pouštět do vaření, máme pro vás alternativu – chřestové pesto, výborné do těstovin, rizota, nebo jen tak s opečenou bagetkou.

Suroviny:
svazek zeleného chřestu
strouhaný parmezán
slunečnicová semínka
olivový olej
stroužek česneku
citronová šťáva
sůl

Postup:
Chřest nejprve očistíme – stačí omýt a zbavit jej dřevnatých stonků. Ty snadno poznáme tak, že pokud chřest uchopíme v jeho koncích, rozlomí se právě v místě, kde začíná být křehký a jemný a právě takový potřebujeme.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“20951″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Čerstvou část chřestu nakrájíme na menší kousky a vložíme do nádoby food procesoru například od KitchenAid. Pak už stačí přidat jen slunečnicová semínka, nastrouhaný parmezán, česnek a citronovou šťávu a mixovat.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“20952″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Požadované konzistence pesta na závěr dosáhneme přidáním olivového oleje.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“20953″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Recept vytvořila pro blog.kitchenaid.cz Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

Komentáře