Grilování v pivovarském parku s šéfkuchařem Janem Horkým

Sobotu plnou gastronomických zážitků si můžete vychutnat 14. července v parku velkopopovického pivovaru nedaleko Prahy. Své umění za rozžhaveným grilem předvede Jan Horký – Kuchař roku 2017 a kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR, vítězů dubnového mistrovství světa v Singapuru. Dopoledne pivovarský park navíc zaplní farmářské Ringhofferovy trhy a během celého dne jsou připraveny poutavé prohlídky Pivovaru Velké Popovice.

Šéfkuchař Honza Horký společně s vámi připraví dvě speciální menu: Zauzené a grilované filátko ze pstruha, medovo-hořčicový dresink, opečený toast, frisée salát. Grilované selečí kolínko, křenová omáčka a opečené mačkané mini brambory. Mistr kuchař se s návštěvníky podělí o cenné rady a prověřené grilovací triky, které v letní sezoně jistě přijdou vhod. Grilů i místa bude v pivovarském parku dostatek… Grilování pro veřejnost bude začínat v 11 a ve 12 hodin.

Dostatečné samozřejmě budou i zásoby čepovaného Velkopopovického Kozla. Chcete-li se o této pivní legendě dozvědět více, můžete se vydat na prohlídky pivovaru (v 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 a 15.00 hodin) a seznámit se s historií pivovaru, legendárním kozlem Oldou a ochutnat nefiltrovaný speciál přímo v ležáckých sklepech.

Jan Horký pochází z Českých Budějovic. V Praze vystudoval Hotelovou školu International a praxi absolvoval v restauraci hotelu Forum, Rybí trh a Flambée. V té době pracoval v juniorském národním týmu, odkud po třech letech přestoupil do seniorského týmu AKC, který již pátým rokem vede coby kapitán. První zkušenost s postem šéfkuchaře získal v 21 letech v restauraci Červená Tabulka. Poté pracoval 5 let jako šéfkuchař Zlatá Praha restaurantu v hotelu Intercontinental. V roce 2017 podruhé získal titul Kuchař roku.

Zdroj: www.kozel.cz

Komentáře