Jahodové léto v Mlýnci

Léto se blíží mílovými kroky a s ním i jahodová sezóna. Tu si můžete vychutnat také v rámci červnového menu v Mlýnci. Čekat na vás budou originální kombinace s těmito sladkými plody, doplněné o čerstvé bylinky či stále aktuální chřest.

Šéfkuchař Marek Šáda si pro návštěvníky Mlýnce připravil na úvod léta skutečně vybrané variace. Vyzkoušet lze například předkrm v podobě chřestu s holandskou omáčkou a letní lanýží, pokračovat řepnou polévkou gazpacho s jahodami a jako hlavní chod zvolit jehněčí hřbet s hráškem, mátou a koriandrem. Sladká tečka na závěr potěší chuťové pohárky pistáciovým Sablé s jahodami a třešňovou zmrzlinou. Celé menu je velmi svěží a odlehčené, přesně jako si první letní dny žádají. Přijďte si jej vychutnat v průběhu celého června.

Červnové menu
Chřest, rozebraná holandská omáčka, letní lanýž
Řepné gazpacho, jahody, stracciatella, bazalka
Jehněčí hřbet, hrášek, máta, černý česnek, koriandr
Pistáciové Sablé, čerstvé jahody, třešňová zmrzlina

Zdroj: www.mlynec.cz

Komentáře