Jahodový džem s čokoládou

Milujete sladké a nikdy neodoláte šťavnatému ovoci s čokoládou? Co byste řekli tomu, mít takovou kombinaci vždy po ruce? Připravte si podle našeho odzkoušeného receptu jahodovou marmeládu s čokoládou a garantujeme, že se po ní jen zapráší.

Suroviny:

Postup:
Jahody pečlivě očistíte a rozmixujete (nebo rozemelete či prolisujete) na konzistenci, která je vám příjemná. K rozmixovanému ovoci přidáme BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a dobře promícháme. Za stálého míchaní přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Jakmile směs odstavíme z plotny, vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu, ihned poté marmeládou plníme čisté sklenice. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

Náš tip
Marmeládu jsme připravili s nastrouhanou hořkou čokoládou i čokoládou na vaření. Pro ty, kteří se do strouhání nehrnou, jsme vyzkoušeli také přípravu s hotovými čokoládovými peckami z obchodu. Všechny tři marmelády dopadly na jedničku a je jen na vás, kterou variantu si vyberete.

TIP NA PRODUKT: BIO TŘTINOVÝ ŽELÍROVACÍ CUKR 3:1
– vhodný pro sladké ovoce
– balení vystačí na 1 kg ovoce
– přidejte už jenom ovoce
– obsahuje pouze BIO třtinový cukr a pektiny, je bez konzervantů
– cena 59,90 Kč

Uvedené produkty seženete na pultech různých prodejců potravin a také celoročně a na jednom místě na e-shopu Labeta: www.labeta.cz.

Další inspiraci na domácí želírování najdete na https://www.labeta.cz/recepty/zavarovani.

Komentáře