Kořeněný čokoládový jahodový fondant

Vyhněte se připraveným sladkostem ve stáncích a bistrech, a připravte si skvělý domácí dezert z dobrých surovin.

Kořeněný čokoládový jahodový fondant
Počet kusů: 15

Ingredience:
Vejce: 5 ks
Žloutky: 5 ks
Mouka hladká: 90 g
Cukr krupice: 100 g
Máslo 75 g
Čokoláda chilli hořká: 100 g
Zázvor sušený Vitana: 2 g
Skořice mletá Vitana: 5 g
Tymián sušený Vitana: 2 g
Kajenský pepř Vitana: 5 g
Náplň: Jahody 100 g
Vanilkový cukr Vitana 2 sáčky = 20g

Postup:
Jahody omyjeme, zbavíme zelených částí a vidličkou rozmačkáme, smícháme s vanilkovým cukrem a sušeným tymiánem. Jahody vaříme asi 3 minuty, odstavíme. Nalijeme do malých formiček a necháme zmrazit. Rozpustíme máslo a čokoládu chilli. Vyšleháme na nejnižší rychlost vejce, žloutky, mouku, cukr, rozpuštěné máslo, čokoládu a koření. Čokoláda s máslem nesmí být příliš teplá. Šleháme 5 minut. Těsto nalijeme do odměrky a dáme vychladit do lednice po dobu, než se vymrazí jahody. Těsto můžeme nechat odležet i do druhého dne. Připravíme si porcelánové mističky, které vymažeme povoleným máslem a vysypeme hladkou moukou nebo strouhanou jádrovinou. Do formiček nalijeme vychlazené těsto do 2/3 a do středu vložíme mražené jahody. Pečeme na 180 °C po dobu 8 – 10 minut podle velikosti formiček. Před vyklopením necháme chvilku vychladnout. Fondánek se odchlípne od stěn a půjde lépe vyklepnout.

Zdroj: Vitana

Komentáře