Kuřecí kapsa se špenátem

Máte rádi kuřecí maso, ale už vám dochází nápady, jak jej připravit jinak? Máme pro vás dva recepty, které oceníte, a zvládne je opravdu každý. Během chvilky připravíte zdravý oběd i večeři.

Kuřecí maso je kuchaři a kuchařkami velmi oblíbené. A nejenom jimi. Strávníci ho vyhledávají kvůli dietním vlastnostem i rychlé přípravě. Maso je křehké s jemnou chutí a velkou variabilitou. Abyste si chuť kuřecího masa opravdu vychutnali, vybírejte takové, které nese značku kvality, například Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra“. Rozdíl je patrný na první skus.

KUŘECÍ KAPSA SE SÝREM A ŠPENÁTEM
Kuřecí prsa jsou tím nejdietnějším kouskem z celého kuřete. Jejich příprava je jednoduchá, mají však sklony k vysušení. Pokud je ale naplníte, zůstanou krásně šťavnatá. Náplň můžete různě obměňovat. Kombinaci špenátu s balkánským sýrem si ale zamilujete.

4 porce, 30 min. příprava, nízká náročnost

Ingredience:
• cca 4 kuřecí prsa s kůží
• 50 g balkánského sýra
• 50 g eidamu
• 250 g čerstvého špenátu
• 2 stroužky česneku
• 200 ml bílého vína
• hrst plátků mandlí
• olej
• sůl, pepř

Postup:
1. Kuřecí prsa omyjte a osušte. Střed prořízněte tak, aby vznikla uvnitř kapsa.
2. Maso osolte a opepřete ze všech stran, i uvnitř kapsy. Dovnitř vetřete prolisovaný česnek.
3. Špenát vsypte do cedníku a spařte ho vroucí vodou.
4. Balkánský sýr a eidam nastrouhejte a smíchejte dohromady.
5. Sýrem vyložte vzniklou kapsu a přidejte i špenát a plátky mandlí. Pokud budou suroviny špatně držet uvnitř, můžete kapsu zpevnit pomocí párátka.
6. Na pánvi rozehřejte olej a pomalu v něm smažte kuře kůží dolů.
7. Až bude kůže zlatavá a křupavá, kuřecí prsa otočte. Poté pár minut restujte.
8. Podlijte maso vínem, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit. V případě potřeby ještě podlijte vodou.
9. Kuřecí kapsy podávejte s opečenými bramborami.

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Komentáře