Letní panna cotta na cesty

Připravte si lahodný dezert na výlet či na piknik.

Ingredience:
Panna cotta:
• 1 sáček BIO Panna Cotty bez lepku Amylon
• 1 lžíce třtinového cukru
• 200 – 250 ml smetany ke šlehání
• 200 ml mléka

Ovocný přeliv:
• 250 g jahod (nebo jiné sezónní ovoce)
• 1 lžíce třtinového cukru

Postup:
Obsah sáčku a 0,5 – 1 lžíci BIO třtinového cukru důkladně rozmícháme ve 200 – 250 ml smetany ke šlehání. 200 ml mléka přivedeme k varu, přilijeme směs se smetanou a povaříme 1 minutu. Vlijeme do skleniček a necháme cca 2 hodiny ztuhnout v ledničce. Všechny ingredience na ovocný přeliv rozmixujeme a přelijeme jím ztuhlé panna cotty. Nakonec vše dozdobíme čerstvými jahodami a mátou.

BIO Panna Cotta bez lepku
Skvělým tipem jak obohatit slavnostní stůl při narozeninové či jiné párty je BIO Panna Cotta bez lepku Amylon (40 g za 28,90 Kč), kterou zakoupíte na e-shopu www.amylon.cz nebo v prodejnách se zdravou výživou.

A jak ji připravíte?
Obsah sáčku a jednu lžíci BIO třtinového cukru důkladně rozmícháte ve 250 ml smetany ke šlehání. 200 ml mléka přivedete k varu, přilijete směs se smetanou a povaříte 2 minuty. Vlijete do dezertních misek vypláchnutých studenou vodou a necháte vychladnout do úplného ztuhnutí (cca 2 hodiny). BIO Panna Cottu pak můžete servírovat v miskách nebo ji vyklopit opatrně na dezertní talířek, polít ovocnou či čokoládovou omáčkou a ozdobit čerstvým ovocem a mátou. Místo třtinového cukru lze použít BIO citronový cukr Amylon, který obsahuje nastrouhanou kúru z chemicky neošetřených citrónů. Panna Cotta je pak krásně osvěžující.

Komentáře