Letní sezóna V Zátiší

Za exotickým letním menu již nemusíte cestovat do zahraničí, ale vychutnat si jej můžete v pražské restauraci V Zátiší. Šéfkuchaři Igor Chramec a Pavel Brož spojili své síly a pro toto léto doplnili klasickou nabídku restaurace o letní neotřelé kombinace místních sezonních surovin s mořskými rybami a dalšími chutěmi prázdninových dálek.

Oba mistři mají bohaté zkušenosti ze zahraničí. Igor Chramec pochází ze Slovenska, působil v mnoha restauracích v Anglii a vařil také pro novátorský počin v Austrálii. Stejně tak Pavel Brož prošel několika špičkovými restauracemi v Londýně a Edinburghu, včetně například oceněného podniku Hotel Greywalls and Chez Roux Restaurant, a pracoval s kuchařskými legendami jsou Albert Roux či Paul Merrett. V zahraničních kuchyních sbíral zkušenosti více než deset let. Igor Chramec miluje jednoduché kombinace, ve kterých vynikne chuť jednotlivých ingrediencí. Pavel Brož zase dává přednost přesně těm surovinám, které se dají jednoduše natrhat či nasbírat a ihned zpracovat, stejně tak přípravu pokrmů na otevřeném ohni. Jejich zkušenosti a nadšení z práce se snoubí v nejnovějším menu, ve kterém se odráží inspirace domovem, mezinárodní kuchyní, a především pro léto typickými odlehčenými a svěžími chutěmi.

V rámci letního menu mohou zákazníci vyzkoušet rybí pokrmy ceviche z mořského vlka doplněné o jablečno-okurkové espuma či filet atlantické tresky pošírovaný ve šťávě z jablek a řapíkatého celeru nebo zvolit telecí svíčkovou s liškami, cibulovým pyré a parmazánem. Na své si přijdou také vegetariáni, které potěší grilované cukety s karotkovou omáčkou. Úplně všechny jistě nadchne osvěžující dezert v podobě čerstvého manga s chlazenou kokosovou polévkou a bazalkovým sorbetem.

Jak už je V Zátiší dobrým zvykem, vše je doplněno o indickou část menu, které bude toto léto zastupovat chlazená tomatová polévka s okurkovým sorbetem z rukou šéfkuchaře Remeshe Mamgain.

Celé menu si můžete vychutnat v období od června do srpna.

Foto: Restaurace V Zátiší

 

Komentáře