Léto ze Saint-Tropez odstartovalo v Bageterii Boulevard

Šum francouzské riviéry, závan kvetoucí levandule a výborné francouzské sýry, to je léto připlouvající do Bageterie Boulevard. Bagety zahalené do francouzské trikolory zpestří novou letní nabídku Chef Menu. Pod menu se tentokrát podepsal Patrik Bečvář, šéfkuchař Francouzské restaurace Art Nouveau v Obecním domě, který mimo jiné letos s národním týmem českých kuchařů vyhrál nejprestižnější kuchařskou soutěž v Singapuru. Inspirací k novému menu mu byla francouzská kuchyně a okouzlující město Saint-Tropez.

V letním Chef Menu najdete jak prvky mediteránní kuchyně, tak tradiční francouzské ingredience jako provoněné koření či chuťově výrazné sýry. K středomořskému létu patří mořské plody, a ty v novém Chef menu také nechybí. Důkazem je jemná krémová polévka Krevetový Bisquet z krevet a zeleniny, odlehčená rajčatovým concassé.

Francii si zamilujete také pro její sýry, pro mnoho jejich sýrů. Tím nejoblíbenějším je však sýr Comté, který se vyrábí z mléka montbéliardských krav. Ty dávají sýru v létě výtečnou ovocnou chuť. Tento sýr také najdete v novince z Chef Menu v Bagetě Flank steak & Comté, obsahující jemné plátky hovězího masa zapečené sýrem Comté, doplněné rukolou a karamelizovanou cibulkou. O pikantní tečku chuťových vjemů se pak postará dijonská hořčice a křupavé okurčičky Cornichons. Další speciální bagetou z letního menu je Bageta Krůta Provençale, provoněná provensálským kořením. Najdete v ní krůtí maso připravené metodou sous-vide, tedy pomalého vaření ve vakuu, směs provensálského koření s rozmarýnem, tymiánem nebo bazalkou. Chuť bagety doladí ještě svěží okurkový dip, polosušená rajčata a salát little gem.

Chef Menu by samozřejmě nebylo kompletní bez nabídky Fit Calories. V tomto případě ji zastupuje Kozí sýr s jablky v dýňovém chlebu, kde si rozpečený sýr dává letní dostaveníčko s medovými ořechy, bru­sinkovým dresinkem a rukolou. Spojení těchto ingrediencí se nedá odolat a navíc se u její konzumace budete cítit přímo francouzsky, protože Francouzi sýry prostě milují. A pokud „koza“ není pro vás to pravé, dejte si Krevety s olivovou tapenádou. Krevetový koktejl, tapenáda z oliv a sušených rajčat je společně s baby špenátem a čerstvými rajčat ukrytá mezi dvěma plátky olivového chleba.

Patrik Bečvář

Za letním menu stojí šéfkuchař Patrik Bečvář, jeden z nejtalentovanějších kuchařů u nás. A protože je aktuálně šéfkuchařem vyhlášené francouzské restaurace v Praze, Art Nouveau v Obecním domě, recepty nového Chef Menu z této oblasti byly pro něho jasnou volbou. Navíc tuto kuchyni miluje a obdivuje zároveň.

Zdroj: Bageterie Boulevard

Komentáře