Makovec, jak ho neznáte

Makovec je oblíbený moučník, na který se recepty předávají z generace na generaci. Pokud ale nevlastníte tradiční rodinný recept od babičky, na který nedáte dopustit, vyzkoušejte ten od Labety, lahodný, poctivý a hlavně – raz dva upečený. Jakmile jej ochutnáte, už nebudete chtít jiný.

Makovec

    • směs obsahuje 18 % máku
    • balení 500 g
    • český výrobek
    • cena 54,90 Kč

Vyzkoušejte náš recept na dokonalý moučník k nedělnímu obědu.

Suroviny:
1 balení směsi na Makovec LABETA,
3 vejce
100 ml oleje
150 ml mléka nebo vody
jakýkoli krém
kandovaná citronová kůra
200 g cukru
100 ml vody

Postup:
Makovec upečte podle návodu na balení. Připravte si krém, který rádi používáte a který vám chutná. Využít můžete i krém, který vám zbyl z přípravy jiného moučníku. My jsme například využili zbytek krému z Dětských řezů LABETA). Vychladlý makovec jím potřeme. Posypeme na tenké proužky nakrájenou kandovanou citronovou kůrou a necháme několik hodin uležet – pokud se Vám to podaří.

Zdroj: www.labeta.cz

Komentáře