Marinovaná feta na řecký způsob

Chcete přichystat na oslavu s přáteli dobrotu, která je ohromí? Či jen připravit lahodnou večeři? Vyzkoušejte fetu naloženou v bylinkách, ovoněnou česnekem a s ajvarem jako přílohou. Vytvoříte tak pokrm, který ve vás alespoň na chvíli vytvoří pocit středomoří.

Co budete potřebovat:
400 g fety
Hrubě drcený barevný pepř
2 stroužky česneku
Cca 3 dcl olivového oleje
Po 2 snítkách čerstvého tymiánu, rozmarýnu, šalvěje a oregana
2 sušené chilli papričky
5 sušených rajčat
Hrst černých oliv
Ajvar jemný Podravka

Jak na to?
Fetu nechte okapat a nakrájejte na kostičky. Česnek prolisujte do misky a smíchejte s olivovým olejem. Bylinky nasekejte nahrubo, ale dřevnaté stonky vyhoďte. Nahrubo nasekejte i chilli papričky a sušená rajčata. Drcený pepř a všechny nasekané suroviny vmíchejte do česnekového oleje. Nyní je čas na čáry se samotnou fetou. Do sklenice dejte vždy jednu vrstvu kostiček sýra a zalijte olejem se všemi přísadami. Pokračujte, dokud nebude sklenice plná. Nezapomeňte, že sýr musí být zcela ponořený v oleji. Takto naloženou fetu nechte v chladu odležet nejméně dva dny. Po uplynutí alespoň dvou dnů, můžete směle debužírovat. Tip: fetu podávejte ve společnosti s Ajvarem jemným Podravka. Ajvar totiž skvěle doplňuje chuť naloženého sýra.

Doporučuje Karolína Kamberská!

Zdroj: Podravka

Komentáře