Mrkvové muffiny

Udělejte si chutné muffiny nejen pro koledníky.

Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 40 minut

Suroviny:
● 250 g mrkve
● 160 g jablek
● šťáva z ½ citrónu
● 100 g pohankové mouky
● 1 lžička skořice
● 50 g posekaných vlašských ořechů
● 50 g mandlové mouky
● 50 g ovesných vloček
● 2 lžíce povoleného másla
● 2 lžíce Extra Jam meruňka Hamé
● 3 lžíce medu
● 100 ml kokosového mléka
● ½ lžičky prášku do pečiva

Postup:
Mrkev a jablka si nastrouháme najemno do mísy a přidáme citrónovou šťávu. Poté doplníme všechny ostatní suroviny. Těsto důkladně promícháme. Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky a plníme po okraj těstem (na cca 12 muffinů). Pečeme na 160 stupňů (horkovzdušná trouba) cca 40 minut.

Zdroj: Recept od foodblogerky Romany Böhmové, www.naskokvkuchyni.cz

Komentáře

Mrkvové muffiny

Suroviny:
150 g mrkve
225 g samokypřící mouky
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
1 větší vejce
2 lžíce olivové tapenády
250 ml sójové alternativy smetany Alpro Soya Cuisine
30 g piniových oříšků
4 snítky rozmarýnu
čerstvě mletý pepř a sůl

Postup:
Předehřejeme si troubu na 200 °C. Oloupeme a nastrouháme mrkev a najemno nasekáme snítky rozmarýnu, jednu si uschováme na zdobení. Prosejeme samokypřící mouku s kypřícím práškem a jedlou sodou do velké mísy. Přidáme nastrouhanou mrkev a nasekaný rozmarýn, okořeníme čerstvě namletým pepřem a osolíme. Olivovou tapenádu smícháme s vejcem a sójovou alternativou smetany Alpro Soya Cuisine. Ve směsi mouky, mrkve a koření uděláme uprostřed větší důlek, do kterého opatrně po částech přiléváme tekutou směs. Po každém přilití tekuté směsi opatrně zapracováváme mouku v okolí prohlubně. Vzniklé těsto znovu okořeníme čerstvě drceným pepřem. Těsto naplníme do vymazaných muffinových formiček nebo do papírových košíčků na muffiny. Na vrch muffinů rozdělíme piniové oříšky a nasekanou čtvrtou snítku rozmarýnu. Muffiny pečeme ve středu trouby 20 až 25 minut, dokud nezezlátnou. Muffiny necháme vychladnout, poté servírujeme.

Zdroj: Alpro

Komentáře