Nepodlehněte zimě a zahřejte se vydatnou polévkou v Bageterii Boulevard

Venku je stále studené počasí, a tak se pořádná porce horké vydatné polévky hodí víc než kdykoliv jindy. To, že polévka je grunt, totiž věděly už naše babičky. Polévka zahřeje, zasytí, je lehce stravitelná, dodá energii a dá se jíst v jakoukoli denní dobu. Této zásady se drží i Bageterie Boulevard, která jako jeden z mála řetězců nabízí každý den jinou polévku. Až se tedy budete potřebovat nejen rychle, ale i dobře najíst, vyzkoušejte jednu z pěti oblíbených polévek světa připravených z prověřených receptur a vždy z čerstvých surovin. Stálou nabídku doplňuje také polévka z nabídky CHEF MENU od vyhlášeného šéfkuchaře, který sezónní menu pro Bageterii Boulevard připravuje.

Mezi nejoblíbenější denní polévky Bageterie Boulevard patří pravá a poctivá Francouzská cibulačka připravená na bílém víně a ovoněna muškátovým oříškem a Italská rajčatová s bazalkou. Vyzkoušet ale můžete i jemně krémovou mrkvovou, zeleninovou a hráškovou.

Polévka z limitované nabídky CHEF MENU vždy představuje některou ze sezónních surovin. Aktuálně si až do 21. března 2018 do Bageterie Boulevard můžete zajít na jemně pikantní Dýňovou s křenem a zakysanou smetanou ozdobenou praženými dýňovými semínky, která v polévce příjemně křupou. Jejím autorem je mistr české gastronomie Jan Punčochář, šéfkuchař pražské Grand Cru Restaurant, držitel několika michelinských titulů Gourmand Bib a dvojnásobný vítěz ankety Zlatý kuchař.

Jakoukoli nabízenou polévku si můžete dát buď ve velké porci jako hlavní jídlo nebo v malé porci jako polévku v menu. Objednat si k ní navíc lze i jednu z křupavých baget nebo ručně dělaný domácí chléb – ořechový nebo olivový dle nabídky. Výprava za jednou z těchto lahodných polévek rozhodně stojí za to, navíc, když jako národ tohle jídlo odjakživa milujeme.

Zdroj: www.bb.cz

Komentáře