Paprikovo-pastináková polévka

Suroviny:
3 červené papriky, 2 žluté papriky
1 pastinák (cca 180 g)
1 větší červená cibule
2 stroužky česneku
700 ml zeleninového vývaru
250 ml sójové alternativy smetany Alpro Soya Cuisine
1 lžíce rajčatového pyré
Bouquet garni (svazek bylinek převázaný provázkem)
1 lžíce mleté papriky
čerstvě mletý pepř
sůl
4 lžíce quinoy

Postup:
Předehřejeme troubu na 180 °C. Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a dáme péct na asi půl hodiny, dokud slupka neztmavne a papriky uvnitř nezměknou. Mezitím oloupeme pastinák a nakrájíme ho na kousky. Papriky necháme vychladnout v misce pokryté fólií. Poté odstraníme slupky a pokrájíme je. V hrnci osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, česnek a pastinák. Přidáme rajčatové pyré, zeleninový vývar, papriky, mletou papriku, bouquet garni a dochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a dusíme dalších 5 minut. Mezitím rozehřejeme lžíci oleje v hrnci s tlustým dnem. Přidáme quinou, pravidelně mícháme, hrnec ale zakrýváme, protože quinoa začne po 2-3 minutách praskat. Z polévky odstraníme bouqet garni, přilijeme 200 ml Alpro Soya Cuisine a rozmixujeme. Polévku dozdobíme mletou paprikou, Alpro Soya Cuisine a quinoou.

Zdroj: Alpro

Komentáře