Plněná krůtí kapsa se špenátovými gnocchi

Chutná večeře, kterou se zavděčíte snad každému…

Suroviny na kapsu:
krůtí kapsa
sušené tomaty
mozzarela
máslo
bílý pepř
sůl

Suroviny na gnocchi:
brambory uvařené ve slupce
vejce
hrubá mouka
krupice
špenátové listy
sůl

Suroviny na omáčku:
smetana
gorgonzola
bílé víno
chili

Postup při výrobě krůtí kapsy:
Krůtí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na krůtí plátky dáme sušená tomata a mozzarelu nakrájenou na kostičky, poté zavineme a vzniklé kapsy zapékáme v pekáčku za stálého podlévání v předehřáté troubě při 180°C asi 15-20 minut.

Postup při vaření gnocchi:
Uvařené a oloupané brambory necháme vychladnout a poté rozmačkáme a smícháme se spařeným a rozemletým špenátem. Přidáme ostatní ingredience a ze vzniklého těsta tvarujeme lžící malé nočky, které vaříme v osolené vodě 8-12 minut. Uvařené nočky lehce promícháme s olivovým olejem, aby se nám neslepily. 

Postup při výrobě omáčky:
Svaříme smetanu a do horké smetany přidáme gorgonzolu a bílé víno. Za stálého míchání, rozpustíme gorgonzolu a na mírném plameni povaříme, až nám omáčka zhoustne. Dochutíme špetkou chili.

Komentáře