Pudingové tartaletky

Chutný dezert nejen pro návštěvy.

Ingredience:
Korpus:
• 300g hladké mouky,
• 2 žloutky,
• 150g másla,
• 50g cukru,
• 1 BIO citronový cukr Amylon.

Náplň
• 350 ml mléka,
• 40 g cukru,
• 1 BIO vanilkový puding bez lepku Amylon,
• 10 – 20 g másla,
• Čerstvé maliny na ozdobu.

Postup:
V míse vyšleháme máslo, cukr a BIO citronový cukr. Poté přidáme žloutky , mouku a zamícháme. Vypracujeme hladké těsto. Poté ho zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho cca hodinu odležet v lednici. Těsto vyndáme z lednice a vyválíme zhruba na 0,5 cm plát. Z těsta vykrajujeme o něco větší kolečka, než jsou formičky na tartaletky.  Formičky vymažeme máslem, do nich vložíme těsto a vymačkáme až k hornímu okraji. Dno tartaletek propícháme vidličkou a pečeme na 170 °C cca 15 – 20 minut. Po upečení necháme korpusy mírně vychladnout a poté opatrně vyklopíme.  Mezitím si připravíme náplň. Uvaříme hustý puding z mléka, cukru a BIO vanilkového pudingu. Po uvaření ho necháme za stálého míchání vychladnout a poté mixérem zašleháme 10 – 20 g másla. Krémem plníme jednotlivé tartaletky.
Ozdobíme čerstvým ovocem a necháme cca hodinu odležet v ledničce.

Zdroj: Amylon

Komentáře