Recepty na čtyři lahodné dezerty

Máte chuť na něco dobrého? Trápí vás alergie? Zkuste Kozí kaši. Kozí mléko poskytuje mnoho benefitů dětem i dospělým bez projevů alergie, mohou být prospěšné ale i těm, u kterých je zvýšené riziko alergií.

Krupicová Kozí kaše s domácím müsli a ovocem
Suroviny:
Kozí kaše krupicová
Lžíce bílého jogurtu
Domácí müsli (ovesné vločky, kukuřičné lupínky, oříšky)
Sezónní ovoce (maliny a borůvky)

Postup:
Krupicovou kozí kaši připravíme podle návodu na obale. Do hotové kaše přimícháme lžíci bílého jogurtu a müsli s oříšky opražíme na pánvičce. Nakonec vrstvíme do skleničky dle chuti – kaši, müsli a navrch ovoce. Kozí kaše jsou sami o sobě velmi chutné, není potřeba ničím dochucovat. Pokud však máme rádi sladší kaše, můžeme osladit například medem či sirupem.   

Smoothie z Kozí kaše rýžové, banánu a kiwi
Suroviny:
Kozí kaše rýžová
Banán
Kiwi
Voda

Postup:
Do smoothie mixéru dáme banán, kiwi, vodu a mixujeme tak dlouho, dokud nebudou žádné kousky. Poté přidáme rýžovou Kozí kaši podle toho, jak chceme nápoj hustý. Chvilku ještě mixujeme, až získáme krémovou konzistenci. Smoothie není potřeba dochucovat ani doslazovat, nápoj je díky banánu příjemně sladký. Můžeme přidat lžičku zeleného mladého ječmenu nebo pár lístků baby špenátu.


Rýžová Kozí kaše se zakysanou smetanou a domácím višňovým kompotem
Suroviny:
Kozí kaše rýžová
Zakysaná smetana
Domácí višňový kompot

Postup:
Rýžovou kozí kaši připravíme podle postupu na obale a přidáme zakysanou smetanu. Do skleniček dáme trochu višňového kompotu, rýžovou kozí kaši smíchanou se smetanou a ozdobíme opět višňovým kompotem.

TIP:
Tento rychlý a snadný recept si určitě zamilujete celá rodina. Příprava je tak snadná, že vám mohou pomáhat i Vaše děti. Můžete vyzkoušet i s jiným kompotem, např. broskvovým.


Dezert z Kozí kaše rýžové, tvarohu a ovoce
Suroviny:
Kozí kaše rýžová
Tvaroh plnotučný
Ovoce dle chuti
Med nebo jiné sladidlo na dochucení

Postup:
Kozí kaši připravíme podle postupu na obale. Do hotové kaše přidáme vrchovatou lžíci tvarohu, dochutíme medem a vše vyšleháme, aby byl dezert krásně nadýchaný. Do skleniček vrstvíme postupně ovoce a kaši s tvarohem, dokud skleničku nenaplníme. Tento dezert můžete podávat teplý i vychlazený.

Tip:
Kozí kaše ovesná se švestkami a jablkem
Cereálně-mléčná kaše pro děti (již od 6. měsíce) i dospělé. Vynikající lehká snídaně/večeře. S kozím mlékem, železem a vápníkem pro správný růst a vývoj. Cereální základ tvoří 100% jakostní ovesné vločky s přirozeným obsahem vlákniny a beta-glukanů. Neobsahuje kravské mléko. Bez konzervantů, syntetických barviv a aromat. Bez palmového oleje. Cena: 118 Kč/ 225 g;  1 porce (praktické balení na cesty) 20 Kč .

Zdroj: www.goldim.cz

Komentáře