Salát s čočkou, ořechy a červenou řepou marinovanou

Suroviny:
70 g míchaného salátu
100 g uvařené zelené francouzské čočky
hrst vlašských ořechů
1 pečená červená řepa
3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem
sůl
čerstvě mletý pepř

Suroviny na dresink:
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
1 lžička dijonské hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup:
Čočku uvaříme v osolené vodě podle návodu. Mezitím nakrájíme uvařenou červenou řepu na kostičky. Poté ji osolíme, opepříme a ochutíme balzamikovým krémem. Necháme chvíli marinovat. V misce připravíme dresink smícháním olivového oleje, medu, dijonské hořčice, soli a pepře. Míchaný salát dáme do větší mísy a smícháme s dresinkem. Nandáme ho na větší talíř, zasypeme čočkou, poklademe červenou řepou a vlašskými ořechy.

Zdroj: www.papadim.com/cs

Komentáře