Razítkované sušenky

Zapojte děti do dění v kuchyni a vytvořte s nimi originální sušenky díky silikonovým razítkům.

„Vaření s dětmi je čím dál větší trend a k dispozici je čím dál více zajímavých kreativních pomůcek určených právě pro dětské tvoření v kuchyni. Maminky tak mohou děti příjemným způsobem naučit něčemu užitečnému, co se jim v budoucnu určitě bude hodit. Zároveň získají v kuchyni šikovné pomocníky, ti nejmenší se skvěle zabaví, posílí si jemnou motoriku a tvoření navíc podpoří rozvoj jejich fantazie,“ říká Martina Linková z portálu Aladine.cz, kde najdete spoustu tipů na zajímavé a zábavné tvoření od známých českých výtvarnic a designérek, ale také tipy na sladké vyrábění od Hany Rawlings, autorky unikátní kuchařské knihy Sladký design, která přináší i tento recept.

V kurzu jsou dnes u dětí, ale i u dospělých, rozhodně lahodné a barevné cupcakes, dortová lízátka, ale také stylové sušenky. Těm totiž dodávají zcela jinou dimenzi speciální, pro ně určená razítka, tzv. Stampo Cookies. „Jsou zhotovena z kvalitního silikonu, takže jsou zcela zdravotně nezávadná, a vy si jimi můžete odzdobit sušenky, perníčky nebo fondány a užít si s dětmi spoustu prázdninové legrace,“ doporučuje Martina Linková.

Potřebujeme:
– upečené sušenky či perníčky
– bílý a červený fondán
– sadu razítek na sušenky Stampo Cookies
– kulaté vykrajovátko ve velikosti silikonových razítek či o trochu větší
– sirup na lepení fondánu k sušenkám – trocha zavařeniny rozmíchaná s převařenou vodou
– mašlovačku

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“8957″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“550″}}]]

Jak na orazítkované sušenky:
1. Připravte si těsto na sušenky podle některého ze svých oblíbených receptů. Nemá-li vaše rodina vlastní oblíbené sušenkové těsto, zkuste výborný recept z knihy Hany Rawlings Sladký design.
2. Nechcete-li sušenky zdobit fondánem, můžete vzory tiskat silikonovými razítky Stampo Cookies přímo do těsta, než ho upečete.
3. Orazítkované sušenky pak vykrájejte kulatým vykrajovátkem.
4. Dejte na plech vyložený pečicím papírem, a ten i se sušenkami umístěte na 20–30  minut do lednice. Pečte asi 8–10 minut na 180 stupňů. Nechte vychladnout.
 
Jak na tiskaný fondán:
1. Postup je stejný jako výše, jen sušenky nerazítkujte a nedávejte do lednice, ale rovnou pečte asi 8–10 minut na 180 stupňů a pak nechte vychladnout.
2. Fondán rozválejte na tenký plát.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“8958″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“443″}}]]

3. Připravte si razítko a upevněte na něj vybraný silikonový vzor. Otiskněte vzor razítka do fondánu jemným tlakem na razítko. Opatrně razítko z fondánu sundejte.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“8959″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“452″}}]]

4. Fondánovou ozdobu vykrojte kulatým vykrajovátkem.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“8960″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“442″}}]]

5. Fondánové kolečko přilepte k perníku či sušence trochou zavařeninového sirupu, který jste na sušenky nanesli mašlovačkou.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“8961″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“371″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

A máte hotovo. Krásné a lahodné sušenky udělají radost na každé oslavě, při výletě nebo letním pikniku.

Zdroj: www.hanarawlings.cz a www.aladine.cz

Komentáře