Čokoládový koláč s hruškami

Udělejte si koláč s ovocem z českých zahrad.

Suroviny:
250 g hnědého cukru
1 lžička vanilkového cukru
1 špetka soli
400 g mouky
30 g kakao na vaření
250 g Hery máslová příchuť
20 g ovesných vloček
800 g hrušek (čerstvé nebo konzervované)
Pečící papír

Postup:
Předehřejeme troubu na 200 C (180 C konvekce). Do koláčové formy vložíme pečící papír. Smícháme cukr, vanilkový cukr, sůl, mouku a kakao. V hrnci rozpustíme Heru, přidáme cukr, mouku a mícháme. 2/3 těsta vtlačíme do formy. Nasypeme ovesné vločky. Hrušky nakrájíme na měsíčky. Plátky hrušky rozprostřeme po koláči a vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut

 

Komentáře