Hrášková pěna se slaninovým chipsem podle Markéty Hrubešové

I z dobře nám známých receptů můžeme vykouzlit pokrm hodný několikahvězdičkové restaurace. Z hrášků celkem lehce vytvoříme pěnu, kterou doplníme křupavými slaninovými chipsy. Vaříme z ingrediencí nám dobře známých a dostupných. Polévka je snadná a rychle hotová za 15-30 minut.

Suroviny (4 osoby):

• 200 g zeleného hrášku (může být i mraženého)

• 1 šalotka

• 1 lžíce vinného octa

• 1 stroužek česneku

• 0,5 dl smetany

• 4 plátky anglické slaniny

• sůl

• pepř 

• olivový olej

• na ozdobu lžíce zakysané smetany a 2 plátky černého chleba

Postup:

1. Nejprve si připravíme slaninové chipsy. 

• Rozehřejeme troubu na 180C. 

• Na plech dáme pečící papír a položíme na něj 4 plátky anglické slaniny. 

• Přikryjeme druhým kusem pečícího papíru a dalším plechem. 

• Pečeme asi 10 až 15min.

2. Dále hráškovou pěnu.

• Na trošce olivového oleje zpěníme nakrájenou jednu šalotku a jeden stroužek česneku. 

• Po asi 2 minutách přidáme 200 g hrášku a osolíme. 

• Přidáme 1 lžíci vinného octa a necháme chvilku odpařit. 

• Restujeme asi 3 min. 

• Přidáme 0,5 dl smetany a směs vymixujeme dohladka. 

• Zdobíme nočkem ze zakysané smetany a slaninovým chipsem.

 

Zdroj: Recepty pro radost, TV Paprika

 

Komentáře