Inspirativní recepty na rychlá a chutná jídla

Nové gelové šťávy v kelímku jsou určené na minutkovou kuchyni. Jednoduše se přidají na pánev k osmaženým čerstvým surovinám, snadno se rozpustí a zajistí to správné prolnutí chuti a surovin. Výslednému pokrmu dodají výbornou chuť i správnou konzistenci. Snadno, rychle a se zaručeným výsledkem s nimi připravíte dobré jídlo z opravdových surovin, i když nemáte času nazbyt.

Vybrat si můžete hned ze tří variant! Šťáva k masu skvěle doplní plátek masa z pánve, nebo vypomůže, když vám dojde výpek. Už žádné suché brambory, haleluja! Šťáva na čínu dodá pokrmu tu správnou chuť i konzistenci. Šťáva na smetanovou omáčku pomůže při přípravě minutkového jídla na pánvi snadno docílit lahodné chuti a krémové konzistence pokrmu.

Gelové šťávy jsou balené v plastové vaničce. Jedna vanička vystačí na 2 porce pokrmu, přičemž v krabičce jsou 2 vaničky. Důležité je, že neobsahují glutamát, konzervační látky, palmový tuk ani kvasničný extrakt a dobře chutnají. Doporučená maloobchodní cena balení je 24, 90 Kč.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“28085″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“359″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]] 

Šťáva k masu
na 2 porce potřebujeme:
250 ml horké vody
1 kelímek Šťávy k masu

Postup:
Do hrnce nalijeme 250 ml horké vody, přidáme obsah kelímku a rozmícháme metličkou. Přivedeme k varu a za stálého míchání provaříme šťávu cca 2 minuty. Takto připravenou šťávou přelijeme plátky masa připravené na pánvi, přidáme vhodnou přílohu a můžeme servírovat. Vhodné ke všem druhům mas. Pozor: maso doporučujeme před přípravou nesolit, nebo solit velmi mírně.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“28086″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“402″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]] 

Šťáva na čínu
na 2 porce potřebujeme:
250 g masa vhodného k restování
½  pórku
½ cibule
1 kelímek Šťávy na čínu

Postup:
Pokrájíme maso na nudličky, cibuli najemno a pórek na kolečka. Orestujeme na pánvi cibulku, přidáme maso a restujeme doměkka. Přidáme obsah kelímku Šťáva na čínu, dobře promícháme až do úplného rozpuštění gelu. Přidáme pórek a dusíme za občasného promíchání cca 5 minut. Servírujeme s rýží nebo čínskými nudlemi a dle zvyku dochutíme sójovou omáčkou. Pórek můžeme zaměnit za jinou zeleninu vhodnou do číny. Pro zajímavou chuť také můžeme na závěr přidat například burské oříšky. Pozor: maso doporučujeme před přípravou nesolit, nebo solit velmi jemně.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“28087″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“345″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Šťáva na smetanovou omáčku
na 2 porce potřebujeme:
250 g masa vhodného k restování
½  menší cibule
½  červené papriky
250 ml mléka
5 l smetany
1 kelímek Šťávy na smetanovou omáčku

Postup:
Pokrájíme maso na nudličky, cibuli najemno a papriku na proužky. Orestujeme na pánvi cibulku, přidáme maso a restujeme doměkka. Přidáme obsah kelímku Šťáva na smetanovou omáčku a dobře promícháme, až se gel rozpustí. Přidáme papriku a podusíme. Přilijeme mléko, promícháme a provaříme 1-2 minuty, až omáčka zhoustne. Zjemníme smetanou. Můžeme servírovat s rýží nebo těstovinami. Pozor: maso doporučujeme před přípravou nesolit, nebo solit velmi jemně.

Zdroj: www.vitana.cz

Komentáře