Krevety s paprikovou omáčkou

Moderátorka Markéta Hrubešová tentokrát vaří po boku hvězdného šéfkuchaře Jana Kvasničky. Ve veselé atmosféře, okořeněné příjemnými rozhovory i několika VIP hosty, Vám předvádějí chutná jídla, která dokáže připravit opravdu každý.

Suroviny:
cca 30 krevet
2 dl piva
150 g mouky
1 vejce
1 lžíce oleje
špetka soli
1 paprika
3 rajčata
1 cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce vinného octa
2 lžíce hnědého cukru

Postup:
V kastrůlku rozehřejte lžíci oleje. Na něm orestujte nakrájenou cibuli, proužky papriky, a kostičky rajčat. Po 10 minutách přidejte protlak, cukr a ocet a povařte asi 5minut. Odstavte a nechte zchladnout. Ve větší míse smíchejte mouku, vejce, olej, pivo a sůl. V takto vytvořeném těstíčku obalujte krevety a smažte dozlatova. Přebytečný olej nechte odsát na papírové utěrce. Podávejte se studenou omáčkou z paprik.

Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.

Komentáře