Linguine s krevetami a cuketkou (Linguine al gamberi e zucchini) podle Emanuela Ridiho

Další z chutných italských receptů Emanuela Ridiho nadchne především milovníky mořských plodů.

Ingredience:
400 g linguine, 16 krevet, 4 stroužky česneku, 2 menší cukety, 1 dl bílého vína, feferonka, petrželka, olej extra virgin, kuřecí vývar (připravený z 1 kalíšku Knorr Bohatý bujón kuřecí)

Postup:
1. Čištění krevet: Otrháme hlavičky, vyloupneme krevetu z krunýře, po hřbetu rozřízneme nožem a vyndáme střívko.

2. Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě. Na studenou pánev dáme olej, česnek dlaní rozmáčkneme, opečeme do zlatova. Do pánve vymačkáme šťávu z hlaviček, hlavy necháme chvíli orestovat a odstraníme. Podlijeme trochou vývaru.

3. Do pánve vhodíme pokrájená tělíčka krevet, cuketu nakrájenou na nudličky a nasekanou feferonku. Vyndáme česnek, zalijeme vínem a pár minut povaříme. Přidáme celé krevety, které použijeme na ozdobu, a promícháme se špagetami. Servírujeme s petrželkou a celou krevetou.

Komentáře