Podzimní lehké pomerančové řezy podle Markéty Krajčovičové

Upečte delikátní dezert podle oblíbené cukrářky! Doba přípravy: 50min 

Suroviny na 16 porcí:

Těsto

4 vejce

250 g cukru krystal 

1 balení vanilinového cukru

150 ml rostlinného oleje 

150 ml mléka (obsah tuku 3,5 %)

300 g polohrubé mouky 

1 lžička kypřicího prášku do pečiva

máslo na vymazání formy

hrubou mouku na vysypání formy

Náplň

3 vanilkové pudinky 

5 lžic cukru krystal 

1, 5 kg pomerančů (resp. 1 l pomerančové šťávy)

Na ozdobu

500 ml šlehačky (obsah tuku 33 %)

2 lžíce cukru krystal 

1 balení cukrářských piškotů 

0,5 kg pomerančů (resp. 300 ml pomerančové šťávy)

2 lžíce Tuzemáku 

Postup:

Těsto

V míse vyšleháme vejce s cukrem krystal, vanilinovým cukrem a olejem. Přimícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 160° asi 30 minut.

Náplň

V hrnci smícháme pudinky s cukrem, přilijeme pomerančovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté necháme chvíli odstát a nalijeme na upečený vychladlý korpus. Necháme ztuhnout.

Na ozdobu

V míse ušleháme šlehačku s cukrem a natřeme na korpus s náplní. Piškoty namočíme do pomerančové šťávy smíchané s Tuzemákem a skládáme na korpus s náplní. Můžeme dozdobit rozpuštěnou čokoládou, případně šlehačkou.

 

Foto: LIDL

 

Komentáře