Rizoto s houbami (Risotto con funghi) podle Emanuela Ridiho

Skvělý způsob, jak zužitkovat nasušené houby ze spíže.

Ingredience: 150g másla, 100 ml oleje, 1 menší cibule,320 g rýže carnaroli,2 dl suchého bílého vína, 4 lžíce strouhaného parmazánu, mořská sůl dle chuti, zeleninový vývar (připravený ze 2 kalíšků Knorr Bohatý bujón zeleninový), 60 g sušených hub, nejlépe hříbků, hrst nasekané petrželové natě

Postup:
1. Houby namočíme na 30 minut do vody.

2. V hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni zpěníme nakrájenou cibuli.

3. Přisypeme rýži a dobře promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno.

4.Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, osolíme, vše dobře promícháme a nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře