Snídaňové menu: lívanečky a pikantní tousty

Připravte si chutnou snídani, třeba do postele.

Pikantní ranní tousty
Suroviny:
8 krajíců chleba
2 zralá avokáda
5 lžic rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé
1 lžičky nasekané chilli papričky
3 lžičky citronové šťávy
sůl
pepř

Postup:
Chleba otoustujeme dozlatova. Dužinu avokáda rozmačkáme, přidáme rostlinnou alternativu jogurtu Alpro a citrónovou šťávu a nasekané chilli podle chuti.  Osolíme a opepříme. Směs namažeme na připravené tousty.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“13564″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Lívanečky s chutí severu
Suroviny:
2 vejce
100 g pohankové mouky
75 g pšeničné mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce oleje
250 ml ovesného nápoje Alpro
200 g uzeného lososa
6 rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé
4 lžic kaviáru
čerstvý kopr

Postup:
Vejce vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku a prášek do pečiva. Přilijeme ovesný nápoj Alpro a vypracujeme hladké těsto. Přidáme lžíci oleje. Na rozpálené pánvi s trochou oleje opékáme lívanečky po obou stranách dozlatova. Lívanečky zdobíme uzeným lososem, alternativou jogurtu Alpro, kaviárem a snítkou čerstvého kopru.

Komentáře