Treska s majonézou z oříškového másla

Moderátorka Markéta Hrubešová tentokrát vaří po boku hvězdného šéfkuchaře Jana Kvasničky. Ve veselé atmosféře, okořeněné příjemnými rozhovory i několika VIP hosty, Vám předvádějí chutná jídla, která dokáže připravit opravdu každý.

Suroviny:
600 g tresky (filet)
2 vejce
2 lžíce vinného octa
1 máslo
sůl
pepř
citrón
fenykl
mrkev
2 dcl bílého vína
½ pórku
1/3 řapíkatého celeru

Postup:
Filety z tresky překrojte na čtyři díly. Na pánvi rozpouštějte máslo, dokud nezhnědne a dostane ořechovou chuť. Vejce vařte 4 minuty. Vařené vejce, sůl, pepř, ocet  a šťávu z citronu rozmixujte a pomalu přidávejte máslo, dokud nemá konzistenci krému. Zeleninu překrájejte na větší kousky a přiveďte k varu. Vařte do měkka, přidejte bílé víno, sůl a pepř a znovu přiveďte k varu. Odstavte a po cca 3 – 5 minutách vložte do hrnce tresku, kterou nechejte v hrnci asi 10 minut. Pak tresku vytáhněte a osušte. Servírujte na talíři se lžící ořískového másla.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“15499″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“300″}}]]

Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.

Komentáře