Recept na originální kakaový koláč s hruškami

Reklama
Sezóna sklizně ovoce pomalu začíná. Proto vám přinášíme originální kakaový koláč s hruškami.  Kombinace ovoce a zdravého kakaa je ideální pro zdravé pečení. A jak na to? Připravte si ingredience a můžeme začít.
Korpus:
160g hl. mouky
60g cukr moučka
1/2 balíčku prášku do pečiva
2 polévkové lžíce Jo Cacaa
60g rozpuštěného másla
120g ml mléka
3 hrušky

Sněhová pěna:
3 bílky
60g moučkového cukru
60g jemně mletých mandlí
Postup:
Formu vyložíme pečícím papírem. Hrušky nakrájíme na dílky a můžeme je na chvilku namočit do rumu.
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme stranou, pro pozdější přípravu sněhové pěny.
V míse smícháme prosátou mouku, kakao a kypřící prášek. Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo a mléko. Zamícháme a postupně  přisypeme mouku s kakaem a kypř. práškem.
Vše vlijeme do formy. Na těsto poklademe připravené hrušky a dáme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme na 180 stupňů, cca 15 min.
Mezi tím vyšleháme bílky do tuha. Postupně do nich  přidáme cukr a šleháme. Pak už jen zlehka vmícháme mandle.
Vyndáme koláč z trouby a naneseme na něj připravený tuhý sníh.
Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 15 min. při stejné teplotě.
Poté teplotu snížíme na 160 stupňů  a dopečeme dalších 20 min.Vypneme troubu, otevřeme dvířka a necháme v ní koláč vychladnout.
Přejeme dobrou chuť 🙂

JO! CACAO – čistě přírodní, RAW kakao přímo z Peru. Opravdová super potravina obsahující všechny prospěšné látky pro naše tělo.  Hodí se rovněž na spoustu ZDRAVÝCH receptů, kdy díky kvalitnímu kakau můžeme mlsat opravdu zdravě.

V případě zájmu o JO Cacao si ho můžete objednat na e-mailové adrese:jocacao@jomagazin.cz

Komentáře