Co jste možná nevěděli o poctivé večeři

Reklama

Jak to máte u vás? „Myslím si, že poctivá večeře nemusí být velká, bohatá, skládat se z několika chodů nebo být za každou cenu teplá. Spíše než gastronomický zážitek je pro mě důležitá příjemná atmosféra a klid, během kterého vás nic nepřekvapí. Pro mě je to okamžik, který strávím s rodinou, vypnu a odměním se za celodenní práci. A správná odměna by nebyla dokonalá bez dobře vychlazeného Kozla, kterého si rád k večeři dopřeju,“ říká sládek Velkopopovického Kozla Vojta Homolka.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“13712″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“300″}}]]

1. Večeřet doma v rodinném kruhu je ideálem pro tři čtvrtiny obyvatel České republiky. Každý den se to však poštěstí pouze 9 % z nás a téměř 60 % rodin ke společnému večernímu jídlu neusedá ani polovinu týdne.

2. Nejraději večeříme v pohodlí domova. Téměř polovina obyvatel České republiky dokonce každý den a přes 4/5 pak alespoň 5x do týdne.

3. Pod pojmem poctivá večeře si muži představí hlavně maso – 19,4 % z nich. Většina žen (28,6 %) lpí na pestré a vyvážené stravě (obsahující zeleninu), kterou si samy vlastnoručně připraví doma.

4. V České republice se obecně začíná večeřet kolem 16:30 a do 19:00 je 70 % lidí po jídle. V menších městech se pak obecně večeří v průměru o půl hodiny dříve než v těch větších. Největší opozdilci jsou samozřejmě v Praze (36% Pražanů večeří až po 19:00).

5. Více než polovina obyvatel České republiky považuje poctivou večeři s rodinou za pravou odměnu za celodenní práci.

6. 85 % českého národa si k poctivé večeři čas od času dopřeje pivo. Čtvrtina z nich alespoň 3x do týdne.

Zdroj: Průzkum provedla společnost ppm factum research pro pivovar Velkopopovický Kozel.

 

Komentáře