Dan Nekonečný rozjel velkou show při křtu knihy

Velká show od nepřekonatelného Dana Nekonečného při slavnostním křtu nové kuchařky od Mirky van Gils Slavíkové voní čerstvě upečeným chlebem. Křtu se účastnila i Jana Florentýna Zatloukalová.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“14222″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Oblíbenou kulinářskou knižní edici Mom´s Kitchen známé české cukrářky a pekařky Mirky rozšířila právě publikace Vůně chleba. Přináší ověřené a jednoduché postupy, jak si v domácích podmínkách připravit tento tradiční druh pečiva. Chléb byl, je a bude součástí našeho života. Tvořil základ stravy našich předků a dodnes je základní potravinou moderního jídelníčku. První chléb v pravém slova smyslu se pekl již ve starověkém Egyptě v době 4000 let před n. l. Od té doby vzniklo mnoho jeho variant v závislosti na surovinách, které měli lidé k dispozici. Sama autorka k tomu říká: „K chlebu mám velký respekt, neboť již moje babička nás učila si vážit chleba. Nikdy žádný nevyhodila a myslím, že upéci chutný chléb není jen tak.“

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“14223″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Publikace Vůně chleba nabízí širokou škálu chutných a voňavých receptů, klíč k rozpoznání jednotlivých druhů obilovin a především jednoduchý návod, jak se nebát péct. Proč si ho tedy neupéct v pohodlí domova? „Poslední dobou je opět v oblibě péci doma chléb, a já bych velmi ráda, aby žádná hospodyňka nebyla smutná, že se jí nepovedl. Pevně věřím, že je kniha dobrým návodem jak na to,“ přeje si Mirka van Gils Slavíková. Termín vydání: 10/2016, vydává: Ikar, 136 stran, cena: 299,-Kč.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“14224″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Jak vlastně kuchařka s takovou tematikou vznikla? „Kniha vznikla díky impulsu od Květy Hrachové,“ přibližuje paní Mirka. „Zmínila se, že by bylo dobré vydat knihu o chlebu od českého autora. Mě není nutno dlouho přemlouvat, a tak jsem velmi ráda nastudovala historické podklady a suroviny. Pak už stačilo jen doplnit recepturami, vše napéci a kniha je na světě. To zní velmi prozaicky, pravda ale je, že to vydá na rok práce.“ Vůně chleba je již třetím počinem edice Mom´s Kitchen, inspirovanou úspěšným kulinářským Youtube Mom´s Kitchen s Mirkou. Ten byl spuštěn v roce 2014. Předchozími tituly byly Dezerty jedna báseň a V hlavní roli chřest.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“14225″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

O autorce:
Mirka van Gils Slavíková cukrářka českého původu a autorka kuchařských knih, žijící v Nizozemí. Kariéru cukrářky odstartovala v roce 1979 v Praze. Mimo jiné byla zaměstnána v hotelu Alcron. Absolvovala stáže na předních cukrářských školách ve Švýcarsku a Francii. Od roku 1989 pracovala v Německu, Jižní Africe a USA. Je držitelkou zlaté medaile z prestižních odborných soutěží v Katovicích, Warthu či Basileji a získala profesionální titul Professeur en Sucre d´Art. Její dezerty ochutnalo mnoho významných osobností od premiérů a prezidentů až po Karla Gotta, Daniela Craiga a Condoleezu Riceovou. Kromě cukrařiny se zabývá psaním článků, knih, pořádá přednášky a výukové programy. Má vlastní příspěvky o vaření s názvem Mom´s Kitchen na YouTube, a v televizi Relax-Pohoda kuchařskou show Maminčina kuchyně. Nejraději modeluje z karamelu a pracuje s čokoládou. Mimo svůj obor ráda maluje olejovými barvami, věnuje se zahrádce a obecně kreativním činnostem. Vydala knihy: Cheesecakes, Dezerty jedna báseň – Makronky, madlenky, financiers a spol. a další.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“14226″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“514″}}]]

Komentáře