Lahodný houbový krém po valašsku

Reklama

Houbová sezona je tu! Přemýšlíte, co vykouzlit z darů lesa? Šéfkuchař zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík přináší osvědčený recept na lahodný houbový krém.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“24160″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Pavel Václavík, šéfkuchař restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, je velký milovník houbaření. A Valašsko, kde je spousta hřibových lesů, mu k tomu ještě nahrává: „Ve vrcholné houbařské sezóně chodím do lesa i několikrát týdně. Houbaření je pro mě skvělá relaxace. Doma z hub nejčastěji vaříme omáčky, zavařujeme je, část si jich také vždy necháme do zásoby – podusíme je a uskladníme do mrazáku. Oblíbili jsme si bedly, které ale nepřipravujeme v klasickém trojobalu, pouze je orestujeme na másle se solí a kmínem a jíme s chlebem či bagetou. Osobně mě nejvíce překvapily bílé lanýže, které začaly růst i na Valašsku. Zkusil jsem z nich připravit halušky a chutnaly výborně.“

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“24158″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Hříbkový krém (pro 4 osoby)
Suroviny:
100 g másla
100 g mrkve
100 g celeru
100 g petržele
1 cibule
50 g hladké mouky
200 g čerstvých hřibů
150 ml smetany
500 ml vývaru nebo vody
sůl
pepř

Postup:
1. Na másle orestujeme dozlatova nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme nakrájenou cibuli a krátce orestujeme.
2. Zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a provaříme společně s hříbky cca 20 minut.
3. Zalijeme smetanou a rozmixujeme tyčovým mixérem.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“24159″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Tip Pavla Václavíka
Pokud bychom se chtěli vyhnout zahušťování moukou, můžeme hned na začátku přidat do vývaru oloupanou a na kostičky nakrájenou větší bramboru.

Tip redakce:
Nebaví vás houbaření nebo byla letošní houbová sezóna slabá? Máme pro Vás řešení. Pořiďte si výtažek z hlívy ústřičné v tabletách a máte to bez práce. HLÍVA ÚSTŘIČNÁ s vitaminem C od NATURAL MEDICAMENTS přispívá k normální funkci imunitního systému a ochraně buněk před oxidativním stresem. Udržuje funkci imunitního systému během fyzické zátěži i po ní. Produkt je vhodný pro vegetariány i vegany. Cena: 299 Kč. Obsah balení: 90 tablet.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“24256″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“275″}}]]

Zdroj: Spa hotel Lanterna

Komentáře