Pečené brambory

Vychutnejte si rychlý recept na večeři nebo pro nečekanou návštěvu od kuchařky Karolíny Kamberské.

Suroviny:
800 g brambor
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
sůl
8 stroužků česneku ve slupce

Postup:
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kostky nebo měsíčky, dejte do misky, přilejte k nim olivový olej, přisypte koření a sůl. Pak přidejte celé stroužky česneku, zbavené jen horní slupky a kořínku. Takto pečený česnek krásně zesládne a nespálí se. Všechno promíchejte, aby se brambory obalily směsí a kořením. Do pekáčku dejte na dno papír na pečení Fino. Na něj nasypte brambory s česnekem a pečte je v troubě asi hodinu při 160 °C. Prvních třicet minut je mějte zakryté alobalem nebo poklicí, na druhou polovinu je pak odkryjte. Ve výsledku by měly být pěkně zlatavé.

Komentáře