Reportáž: Do největší pivní zahrádky zašlo na výborné pivo více než 27 tis lidí

Reklama

V sobotu 24. června se v ulicích Plzně konala velká pivní oslava. Hlavní město českého piva se k příležitosti 2. ročníku Gambrinus dne proměnilo v největší pivní zahrádku, kterou během včerejšího odpoledne a večera navštívilo více než 27 tisíc lidí, což je o třetinu více než v loňském roce.

Pivní festival odstartoval chvíli před polednem slavnostním naražení speciální festivalové várky. Skvělý zážitek všem popřáli sládek pivovaru Pavel Zítek společně s ředitelem pivovaru Stanislavem Hamarou a obchodním sládkem Martinem Hložkem.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“22741″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“394″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Stejně jako v loňském roce nabídl Gambrinus den i letos dokonalý pivní zážitek. Pivo na většině míst čepovali přímo z tanků do skla ti nejlepší plzeňští  výčepní a  nechyběla ani špičková obsluha. O perfektní servis piva i jídla se postarala dvanáctka skvělých hospod z Plzně a blízkého okolí. Ve všech čtyřech festivalových zónách – na náměstí Republiky, v Proluce, na scénách Branka i Muzeum vládla ta správná hospodská atmosféra.

Gambrinus den nabídl nejen skvěle načepované pivo a dobré jídlo, ale také pořádně nabitý program. Na všech čtyřech pódiích se vystřídaly ty nejlepší regionální kapely, večer rozezpívala náměstí  skupina Děda Mládek Illegal Band. Velkým lákadlem byla také škola čepování s těmi nejlepšími výčepními piva Gambrinus. Ti se přímo na hlavním pódiu utkali o titul Gambrinus Mistr výčepní 2017. Vítězem této unikátní podívané se nakonec stal Tomáš Havlíček z pražské Restaurace Sokol.

„Jsme velice rádi, že druhý ročník Gambrinus dne přilákal ještě více návštěvníků než loni a doufáme, že si skvělou atmosféru a dobré pivo, které chutnalo jako u nás v pivovaru, užili všichni stejně dobře, jako my,“ říká Pavel Zítek.

Zdroj: Gambrinus

Komentáře