Speciální menu pro vegetariany v zážitkové restauraci

Medvědí česnek, chřest, kopřivy, pampelišky, mladá zelenina a další jarní suroviny dominují novému menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Šestichodové menu bude v nabídce až do konce června, navíc nově i ve vegetariánské variantě, která je u hostů čím dál žádanější.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“20239″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Kuchaři menu Vyhlídky obměňují každé dva měsíce. Letos se vždy snoubí s víny jednoho vybraného vinařství. Tentokrát byla zvolena vína Reisten. Žhavou novinkou nového menu je, že si ho mohou nově vychutnat i vegetariáni. „Hostů, kteří nejí maso, ale rádi by si naši zážitkovou gastronomii dopřáli, je stále více. Rozhodli jsme se pro ně proto připravit i kompletní vegetariánskou verzi. Přizpůsobeny jsou dva ze šesti chodů,“ popisuje šéfkuchař restaurace Vyhlídka Pavel Václavík.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“20230″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“334″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Jedlé květy na talíři
V menu nechybí sezónní suroviny ani produkty regionálních farmářů, s nimiž hotel pravidelně spolupracuje. „Nově se mohou hosté seznámit i s ekozemědělci Fryzelkovými z Vlachovic. Ti k nám budou dodávat bylinky a jedlé květy. Pro menu nám dodali medvědí česnek na polévku a sušená jablka pro chutney, které je součástí předkrmu,“ popisuje Pavel Václavík. Hlavní surovinou předkrmu je kravský zrající sýr Sainte Maure s popelem ze smrkového jehličí, který vyrobila Biofarma Horut z Rožnova pod Radhoštěm přímo na míru Lanterny. Kuchaři jej doplnili o koblížek s kopřivami.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“20233″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Pohanka slaví velký návrat
Regionální produkty zastupuje také pohanka ze Šmajstrlova mlýna, servírovaná v podobě nočku k jednomu z hlavních chodů – telecímu válečku v sous vide úpravě s chřestem.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“20238″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

„V druhém hlavním chodu zase vůbec poprvé využíváme kohoutí maso. Roládka na červeném víně je doplněná mrkvovým a celerovým pyré a chipsem z petrželky. Je to moje oblíbené jídlo z dětství,“ popisuje Pavel Václavík.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“20240″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Jako dezert pak kuchaři zvolili čokoládovou kouli s kousky ovoce, pomerančovým piškotem a malinovým sorbetem, přelitou jablečnou omáčkou s vanilkou. Koule se po přelití omáčkou efektně otevírá přímo před zraky hostů.
 
Jarní menu s víny Reisten restaurace Vyhlídka:
– Vlašský ryzlink 2015, pozdní sběr, suché

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“20236″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Amouse bouche
– Sainte Maure s popelem ze smrkového jehličí, krajánky s šalotkou, koblížek s kopřivami Pinot Blanc 2015, pozdní sběr, suché

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“20235″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

– Krém z medvědího česneku, creme fraiche Chardonnay classic 2014, pozdní sběr, suché

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“20237″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

 – Telecí váleček v sous vide úpravě, chřest na másle, pohankový noček s hlívou (Vegetariánská varianta: Chřest na másle, holandská omáčka, pohankový noček s hlívou) Clarissimo Rosé 2015, pozdní sběr, suché

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“20229″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

– Roládka z kohouta na červeném víně, pyré z mrkve a celeru (Vegetariánská varianta: Krémové žampiony na lanýžovém másle, grilovaná cuketa, pyré z mrkve a celeru) Merlot Maidenburg, 2015, pozdní sběr, suché

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“20228″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

 – Čokoládová koule, pomerančový piškot, malinový sorbet, jablečná omáčka s vanilkou (Pálava Maidenburg, 2015, výběr z hroznů, polosladké)
 
Spa hotel Lanterna**** Velké Karlovice
Spa hotel Lanterna je díky komorní atmosféře, klidné lokalitě a špičkovým wellness službám ideálním útočištěm pro náročné hosty vyhledávající pohodovou relaxaci. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět a bohatou nabídku tradičních i exotických masáží. Mezi mimořádné zážitky patří rituály Pure Fiji, třeba masáž studenými a horkými lasturami, cukrový peeling nebo masáže čistým kokosem. Pro náročné gurmány je v hotelu otevřena zážitková restaurace Vyhlídka, nabízející šestichodová menu, snoubící se s vyhlášenými víny. Je otevřena denně od 18 do 22.30 hodin. Díky komorní atmosféře a špičkovému servisu je příjemnou příležitostí ke klidnému stolování. Ubytovaní hosté hotelu mají možnost si menu objednat za zvýhodněnou cenu.

Zdroj: www.lanterna.cz

Komentáře