Zažijte gurmánské zážitky plné „superfoods“

Nové jarní CHEF MENU přináší čerstvé chutě z prosluněného pobřeží Jaderského moře, z italského Marche. Inspiraci v kraji přezdívaném Palmová riviéra našel executive chef La Collezione, Radek Hasman.

Ten pro Bageterií Boulevard navrhl nové jarní Chef Menu, které nyní startuje. Díky jeho invenci najdeme v každém z chodů výborné ingredience, jako je například zdravými tuky „našlapané“ avokádo, minerály překypující řasy wakame či perla gurmánského světa – lanýže.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“19507″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“533″}}]]

Oblast Marche skýtá mnoho míst, které doposud nebyly objeveny turisty. Nicméně stejně jako zbytek Apeninského poloostrova i tento region nabízí výtečná jídla a kombinace chutí, což se promítlo do nového menu. Kulinářská delikatesa v podobě lanýžovo-pažitkového oleje doplňuje květákový krém Tartufo, který navíc završují křupavé krutony. Lanýže se přitom vyznačují nezaměnitelnou intenzivní chutí patřící do vysoké gastronomie, proto je i v tomto případě olej servírován společně s jemným květákovým krémem, který chuť lanýžů nepřebíjí.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“19508″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“506″}}]]

V italské kuchyni jsou častou ingrediencí rajčata, ani CHEF MENU není výjimkou. Kuře a Pancetta má jako základ avokádovou salsu s rajčaty doplněnou kuřetem pečeným na tymiánu, které je korunováno křupavou pancettou a rukolou. Druhá bageta zachází v kombinaci chutí ještě dále a pohrává si se sladko slanými variancemi. Hovězí Tagliata obsahuje hovězí pupek ve sladkém javorovém sirupu a demi-glace, rajčata jsou v tomto případě upečena se zázvorem, nahoře najdete ještě baby špenát, lahodný sýr maasdamer a karamelovou majonézu.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“19509″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“351″}}]]

Odlehčenou variantu pro všechny strávníky hlídající si kalorie představuje jarní řada FIT CALORIES. Italské Marche je proslulé výbornými čerstvými rybami a mořskými plody, proto ani zde nemohou chybět. Krevety Salicornia jsou zabalené v paprikovém chlebu společně s pečenými paprikami peperorata. Středomořské naladění jídla doplňuje mix pobřežní rostliny salicornia s typickou slanou chutí a mořské řasy, které patří k výživově nejhodnotnějším potravinám vůbec. Dokáží detoxikovat organismus, zbavit jej těžkých kovů a chemikálií a jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu a vápník. Představují tudíž ideální vzpruhu pro tělo po dlouhé a únavné zimě.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“19511″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“381″}}]]

S jarním obdobím je zelená barva definitivně spojována nejvíce, což potvrzuje i Verde Caprino. Tento sendvič jistě udělá radost lidem, kteří zrovna nemají chuť na masitý pokrm. Zdravé tuky zastupuje avokádo ve spojení se salátem, salsou verde, zeleným rajčetem a kozím sýrem  Quader de Cavra. Všechny zelené ingredience jsou servírovány na rozpečeném dýňovém chlebu.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“19510″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“409″}}]] 

„K italské kuchyni mám díky své práci velmi blízko a proto jsem se vám rozhodl prostřednictvím nového menu vytvořeného speciálně pro Bageterii Boulevard zprostředkovat ten pravý zážitek z ní. Držel jsem se autentických ingrediencí z oblasti Marche, současně jsem se však chtěl vytvořit zajímavé kombinace směřující k vyšší gastronomii – takže jsem jako jednu ze surovin použil lanýže. Nebál jsem se ale zařadit ani moderní „superpotraviny“, mezi které se řadí avokádo a řasy wakame,“ vysvětluje Radek Hasman, Executive Chef La Collezione v Praze.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“19512″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“393″}}]]

Radek Hasman prošel během své kuchařské kariéry nejlepšími podniky v Praze, od hotelu Ambasador, přes Flambé, Bellevue, Hotel Palace až po restauraci Square, kde se v roce 2002 setkal s Riccardem Lucquem. Ten v roce 2005 otevřel vlastní restauraci Aromi, ve které se stal Radek Hasman šéfkuchařem – se svým týmem zde získal sedmkrát ocenění Michelin Bib Gourmand. V současnosti pracuje na pozici executive chef La Collezione v Praze, je tedy výkonným šéfkuchařem všech Riccardových bister.

Jarní CHEF MENU je v nabídce Bageterie Boulevard od 28.3.2017.

Zdroj: www.bb.cz

Komentáře