Australian Steak špíz

Připravte si skvělou grilovačku a ochutnejte příslib dobrodružství až z Australie.
 
Suroviny:
350 g hovězí roštěné
sůl
1 menší cuketa
½ červené papriky
½ žluté papriky
½ lahve Hellmann’s Australian Sweet Grill grilovací omáčky
grilovací jehly

Příprava a marinování: 60 min

Postup:
Hovězí roštěnou nakrájejte na kostky a smíchejte se solí a 3 lžícemi grilovací omáčky Hellmann’s Australian Sweet Roast. Nechte 30 minut marinovat. Cuketu a papriky nakrájejte na menší kousky a střídavě je společně s masem napíchejte na 4-6 grilovacích jehel. Připravené špízy pečte na grilu nebo na grilovací pánvi z každé strany 2-3 minuty.
Opečené špízy podávejte s grilovací omáčkou Hellmann’s Australian Sweet Roast.(Zbytek marinády k servírování nelze použít.) Jako přílohu doporučujeme pečené sladké brambory se smetanou a sekanou jarní cibulkou a petrželkou

Tip:
Pro lepší chuť doporučujeme lehce orestovat zeleninu na pánvi před tím, než ji napíchneme na jehlu. Použít můžeme i jinou zeleninu, houby, červenou cibuli, slaninu nebo ananas.

 

Komentáře