Baklažány plněné kuskusem a pečenou zeleninou

Netradiční bezmasé chuťově zajímavé jídlo. Místo baklažánů může použít například cuketu nebo rajčata.

Suroviny:
½ šálku kuskusu Podravka
1 šálek vody
1 polévková lžíce Podravka Středomořská
2 barevné papriky
1 velká cibule
1 mrkev
1 cuketa
6 baklažánů
nadrobno nasekaná petrželová nať
máta
olivový olej
sůl
pečící papír

Postup:
Do vody nasypeme Podravka Středomořskou a přivedeme k varu. Do takto připraveného vývaru vmícháme kuskus, přikryjeme a necháme 15 minut odstát. Během této doby 3x promícháme vidličkou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninu umyjeme a pokrájíme na kostky, které lehce osolíme. V pánvi rozehřejme olivový olej a nakrájenou zeleninu na něm za občasného míchání opékáme 5 minut. Zelenina však musí zůstat křupavá. Pánev odstavíme a po vychladnutí zeleninu smícháme s kuskusem, mátou a petrželovou natí. Baklažány s odkrojenými konci nakrájíme na stejně velké cca 6 cm dlouhé válečky, jejichž vnitřek vydlabeme lžičkou. Takto připravené baklažány naplníme hotovým kuskusem a vložíme do pekáče, který zakryjeme pečícím papírem nebo alobalem. Pekáč vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut. Hotové baklažány podáváme se salátem.

Komentáře