Opět recept na skvělé grilované maso.
Příprava: 30 min
Suroviny:
600 g vepřové panenky
sůl
2 lžíce strouhanky
½ lahve Hellmann’s Brazilian Spicy Churrasco grilovací omáčky
125 g slaniny (cca 8 plátků)
Postup:
Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Jemně posolíme a pomažeme 1-2 lžícemi grilovací omáčky Hellmann’s Brazilian Spicy Churrasco a posypeme strouhankou (udrží omáčku lépe na mase). Plátky slaniny položte vedle sebe, položte na ně maso a zarolujte do válečku. Na středu rozpáleného grilu opečeme panenku zprudka (směrem k ohni nejprve stranou, kde je slanina spojená), až bude slanina křupavá. Pak ji zabalíme do alobalu a necháme dojít na straně grilu zhruba 10-15 minut. Rozbalíme, necháme pár minut odpočinout a za pomocí ostrého nože nakrájíme na plátky, které podáváme s grilovací omáčkou Hellmann’s Brazilian Spicy Churrasco. Jako přílohu doporučujeme: opečené brambory s tymiánem, chřest
Tip:
Slanina udrží maso uvnitř šťavnaté a přidá panence skvělou křupavou kůrku. Se solí opatrně v závislosti na druhu slaniny.