Cizrnové pyré s krevetovým špízem podle Markéty Hrubešové

Reklama

Další delikatesu vykouzlíme z luštěnin, konkrétně z cizrny. Pyré doplníme krevetami na špejlích. Tento předkrm není kuchařsky náročný, navíc nemusíte stát ani dlouho u plotny. Recept vám zabere 15-30 minut.

Suroviny (2 osoby):

• 10 předvařených krevet 

• 1 plechovka cizrny

• 1 stroužek česneku 

• 2 lžíce olivového oleje

• 2 stvoly citrónové trávy

• půlka citrónu 

• sůl

• pepř

• 1dl vývaru

Postup:

1. Nejdříve si připravíme pyré. 

• Do větší mísy vsypeme sceděnou a propláchnutou plechovku cizrny (několik zrnek si necháme na ozdobu).

• Přidáme 1dl vody nebo vývaru, 1 stroužek česneku, asi 2 lžíce oleje, citrónovou šťávu a trochu soli. 

• Vymixujeme dohladka. 

2. Pak si připravíme krevety.

• Z citrónové trávy sloupneme vrchní vrstvu, na takto připravené špízy napíchneme 10 krevet. 

• Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krevety na něm zprudka orestujeme.

• Stačí jim cca 2 minuty z každé strany. 

• Stáhneme z ohně. 

• Podáváme s miskou pyré. 

 

Foto: TV Paprika, pořad Recepty pro radost

 

Komentáře