Čokoládové lanýže s Baileys

Vánoce jsou již za dveřmi a proč nezkusit naservírovat k lahodnému drinku i něco dobrého na zub. Baileys truffles neboli lanýže s Baileys vám rozzáří každý vánoční stůl a přinesou na něj trochu luxusu. Nejenže vypadají opravdu neodolatelně, ale také báječně chutnají. Příprava truffles je tak jednoduchá, že si je bez problému uděláte i doma.

Suroviny na truffles:
• 100 ml Baileys Original
• 270 g hořké čokolády (min 60 % kakaa)
• 150 g másla
• 150 ml smetany

Na ozdobení:
• 250 g hořké čokolády (min 60 % kakaa)
• 250 g kakaového prášku

Postup:
1. Čokoládu a máslo vložte do vodní lázně a nechte směs pozvolna roztavit. Nemíchejte, aby se neutvořily hrudky. Po roztavení směs z vodní lázně vyjměte a metlou vmíchejte smetanu s Baileys.
2. Směs nechte vychladnout v lednici po dobu 2 hodin. Poté vytvarujte za pomoci lžíce kuličky a nechte dalších 30 minut v lednici.
3. Před servírováním roztavte zbývajících 250 g hořké čokolády a ponořte do ní jednotlivé kuličky, které následně obalte v kakaovém prášku. Dobrou chuť.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“14791″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“203″}}]]

O Baileys
Za značkou Baileys je dnes již více než čtyřicetiletá tradice a její příběh se začal odvíjet v Irsku v roce 1974, kdy se likér Baileys stal prvním nápojem svého druhu na světě. Kvalitní suroviny, jako je alespoň tři roky stařená whiskey, čerstvá smetana, kakaové boby a exotická vanilka, zaručují Baileys nezaměnitelnou chuť, kterou si zamilovaly miliony žen. Baileys se vám díky své krémové konzistenci přímo rozplyne na jazyku. Ucítíte lehké čokoládové aroma s tóny vanilky a whiskey ve spojení se smetanou a kakaem dotvoří sametově luxusní zážitek.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“14792″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“306″}}]]

O Baileys Chocolat Luxe
V roce 2012 se světu představil prémiový likér Baileys Chocolat Luxe. Kromě vynikající jemné irské whiskey a čerstvé smetany obsahuje také speciálně vybranou čokoládu z Belgie s vysokým až 45% podílem kakaových bobů s příměsí vanilky z Madagaskaru.  Baileys Chocolat Luxe vzešlo z rukou Anthonyho Wilsona, syna jednoho z původních tvůrců, kteří stáli u zrodu Baileys Original Irish Cream. Tři roky Anthony hledal ten správný recept, aby vzniklo něco opravdu výjimečného. Vyzkoušel přes 200 druhů čokolády a 800 různých kombinací ingrediencí, než se mu podařilo vytvořit ideální rovnováhu, díky které jsou všechny chuťové nuance v perfektním poměru. V letošním roce mění Baileys Chocolat Luxe svůj design a přichází na Vánoce v nové zlaté lahvi, která podtrhuje prémiový charakter produktu.

 

Komentáře