Blíží se dýňová sezóna, vychutnejte si originální recept.
Suroviny:
350 g Dýně muškátová
165 g Cibule
250 g Zakysaná smetana
25 g Chia semínka
1 l Zeleninový vývar
10 ml Olej slunečnicový
Sůl a pepř dle chuti
Počet porcí: 4
Časová náročnost: 25 min
[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“25825″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“568″}}]]
Postup:
Čerstvou muškátovou dýni oloupeme a nakrájíme na malé kostky, orestujeme na slunečnicovém oleji s cibulkou, zalejeme zeleninovým vývarem a povaříme asi 15 minut na mírném ohni až do změknutí. Dochutíme vývarem a přidáme zakysanou smetanu s nabobtnanými semínky chia, vmícháme, krátce povaříme a podáváme. Polévku lze ještě dle libosti rozmixovat do hladka. Pro výraznější chuť můžete přidat do základu chilli papričku.
[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“25824″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]
AUTOR TEXTU: Menugold.cz
AUTOR FOTOGRAFIÍ: Menugold.cz