Festival Pravá chuť Dolce Vita

Od 9. do 14. října budou mít všichni gurmáni možnost v rámci festivalu ochutnat speciality z italské sýrové gastronomie. Nejlepší šéfkuchaři se zapojí do programu „Pravá chuť Dolce Vita“, jenž podporuje originální italské sýry, které nesou označení DOP a IGP.

Výrobky s tímto označením kombinují lokální přírodní suroviny, poctivou lidskou práci, tradiční výrobní postupy a jsou součástí gastronomického italského dědictví.  Známka slouží také jako ochrana tradičních produktů před imitacemi, paděláním a nekalou konkurencí, v neposlední řadě podporuje udržitelnost a hospodářský rozvoj jednotlivých oblastí.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“27383″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“228″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Od 9. do 14. října budete moci v rámci festivalu Pravá chuť Dolce Vita ochutnat speciální sýrové menu. Bude se jednat především o pokrmy ze sýrů Parmigiano Reggiano DOP, Asiago DOP a Gorgonzola DOP. Dané menu budou nabízet restaurace Atelier Red & Wine, Art Food Restaurant, Mercato, Restaurant Lavande, Prosekárna a mnoho dalších.

Zdroj: www.pravachutdolcevita.cz

Komentáře