Gratinovaný kozí sýr s jablky

Reklama

Moderátorka Markéta Hrubešová vaří po boku hvězdného šéfkuchaře Jana Kvasničky. Ve veselé atmosféře, okořeněné příjemnými rozhovory i několika VIP hosty, Vám předvádějí chutná jídla, která dokáže připravit opravdu každý. 

Suroviny:
1 jablko
100g měkkého kozího sýra
1 lžíce sekaných lískových oříšků
1 lžíce medu
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce nasekané pažitky
sůl a pepř

Postup:
Rozehřejte troubu na 180 °C. Jablko nakrájejte na silnější plátky. Ostrým nožem vyřízněte jádřinec. Plátky jablka položte na plech vyložený pečícím papírem a zastříkněte olejem. Vložte pod gril. Pečte asi 5 minut. Na horká jablka pak položte kozí sýr a posypte drcenými oříšky. Dejte znovu pod gril a pečte ještě asi 2 minuty. Nakonec přelijte medem a posypte sekanou pažitkou. Ihned podávejte.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“13516″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“300″}}]]

Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.

Komentáře