Indický pilaf s kuřecím masem

Reklama

Připravte si plnohodnotné jídlo, které dochutíte bujónem Podravka.

Suroviny:
2 vetší stehenní kuřecí řízky
olej
2 vetší cibule
4 ks hřebíčku
2 lžičky kari
500 g Lagris rýže basmati
1 l vody
2 kostky slepičího bujónu Podravka
2 lžíce mandlových plátků
1 lžička skořice
sůl
pepř

Postup:
Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájené kuřecí maso, cibuli nakrájenou nadrobno, hřebíček a kari. Podlijeme vodou a přidáme kostky slepičího bujónu Podravka. Dusíme zhruba 25 minut a pak vsypeme rýži, kterou podlijeme zbylou vodu a dále zvolna dusíme, dokud se rýže neuvaří. Nakonec přimícháme nakrájené mandle a podáváme.

Komentáře