Italská pomazánka

Tip na chutnou pomazánku.

Pomazánky jsou doslova nesmrtelné. Jen si spočítejte, kolik jich má v repertoáru vaše rodina, a jak často je připravujete. Vybrali jsme pro vás proto taky jednu, ovšem notně netradiční, která má svůj původ v kraji gurmetů, v Itálii. Doporučujeme ji podávat na venkovském chlebu typu ciabatta, ozdobenou sušeným rajčetem a bylinkami,” doporučuje autorka receptu Sabina Kmecová z Nebespánu v Kašperských Horách.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“11403″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Suroviny:
250 g měkkého tvarohu (nejlépe farmářský)
100 g smetanového sýra (typu Philadelphia atp.)
100 g polosušených rajčat
1 pol. lžíce rajčatového pesta
50 g nasekaných černých oliv
velká hrst jemně nasekaného čerstvého oregana a tymiánu
pepř, sůl

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“11404″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“450″}}]]

Postup:
Smíchejte tvaroh se smetanovým sýrem a pestem. Přidejte posekaná polosušená rajčata, olivy a bylinky. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Bylinkami nešetřete!

Tip na gastrovýlet:
Nebespán v Kašperských Horách je nejen útulná kavárna a bistro, kde ochutnáte lahodné francouzské i typické šumavské speciality, poctivé domácí zákusky a skvělou kávu, ale také první boutique hotel na Šumavě. Můžete se tady ubytovat v nových romantických pokojích s výhledem na hrad Kašperk i okolní šumavské kopce nebo v komfortních apartmá. Snídani s luxusní kávou od místních baristů si vychutnáte přímo v kavárně nebo na venkovní terase. O gastrozážitky se v Nebespánu postará i gurmánský obchůdek, kde na návštěvníky s pravidelnými obměnami čeká vždy jeden nový vyzkoušený recept a kvalitní suroviny z okolních farem.

Zdroj a foto: www.nebespan.cz

Komentáře