Jablečný Tart Patté

Moderátorka Markéta Hrubešová tentokrát vaří po boku hvězdného šéfkuchaře Jana Kvasničky. Ve veselé atmosféře, okořeněné příjemnými rozhovory i několika VIP hosty, Vám předvádějí chutná jídla, která dokáže připravit opravdu každý.

Suroviny na těsto:
250 g másla
100 g cukru
80 g vanilkového cukru
3 vajíčka
500 g hladké mouky
sůl
5 zelených jablek
50 g másla
4 lžíce rumu
100 g rozinek
kůru z půlky citronu

Suroviny na drobenku:
75 g mouky
½ lžičky skořice
40 g másla
40 g cukru
3 lžíce ořechů

Postup:
Smíchejte všechny suroviny na těsto, které zpracujte, zabalte do fresh fólie a na dvě hodiny dejte do lednice. Poté ho vložte do pečící mísy, vidličkou propíchejte a pečte 10 minut na 180°C. Ve větší míse smíchejte nakrájená jablka, rozinky namočené v rumu a citrónovou šťávu. Navrstvěte na těsto. Posypejte drobenkou a pečte dozlatova na 190°C.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“15580″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.

Komentáře