Jahody s bílým balzamikovým krémem s pomerančem a citrónem

Reklama

Následující recept vytvořil Iaonnis Asarlidis, šéfkuchař z pražské řecké restaurace Kavala

Ingredience na 2 porce:

200 g jahod

150 g bílého jogurtu řeckého typu

1 polévková lžíce vanilkového cukru

1 polévková lžíce Fíkového balzamikového krému Kalamáta 

4 polévkové lžíce Bílého balzamikového krému Kalamáta s pomerančem a citronem

150ml smetany na šlehání

špetku citronové kůry

moučkový cukr na posypání jahod

Postup:

Jahody rozpůlíme, posypeme práškovým cukrem, pokapeme balzamikovým krémem s pomeranči a citronem a dáme na 30min do lednice. Do smetany na šlehání přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a ušleháme. Do ušlehané smetany přidáme polévkovou lžíci fíkového balzamikového krému a ještě několik vteřin šleháme. Zvlášť ušleháme řecký jogurt a spojíme s ušlehanou smetanou. Jogurtovo-smetanový krém dáme na talíř a navrch poklademe vychlazené jahody, posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme fíkovým balzamikovým krémem.

 

Komentáře