Jak si vybrat kvalitní šunku? Dejte pozor na bílkoviny i podíl masa

Rozhodli jste se žít zdravě? Tak rozhodně začněte u správného stravování. Nejste-li vegetariáni, zařaďte  do svého jídelníčku kvalitní šunku a všem náhražkám se zdaleka vyhněte. Na co si dát při výběru pozor?

1. Bílkoviny
Na etiketách je uvedena celá řada informací a vás by měla především zajímat hodnota bílkovin. Čím jich je více, tím lépe, protože jen tak máte jistotu, že jste vybrali tu se skutečně vysokým podílem masa.

2. Podíl masa
Je-li pro vás rozhodující cena, rozmyslete si, zda opravdu sáhnete po šunkovém bloku či nářezu, protože tyto výrobky mohou obsahovat až o polovinu méně masa než kvalitní šunka.

Volte tedy raději mezi šunkami výběrovými nebo nejvyšší kvality. Podstatné je, že tyto druhy neobsahují škroby, barviva ani rostlinné bílkoviny. Věděli jste, že kvalitu tradičně splňují šunky LE & CO? 

A schválně – víte, že vepřová šunka musí být vždy vyrobena z vepřové kýty, pokud je použita třeba plec, musí být takový masový výrobek označený jako „šunka z plece“.

Informace poskytla společnost LE & CO

Komentáře